tiistai 31. joulukuuta 2013

Onnea ja Terveyttä Vuoteen 2014


Toivelegginsit, koko 128

Tyttäreni toivoi lapsenlapselle erivärilahje legginsejä. Kankaat löytyi Eurokankaasta (tosin toinen oli leikattu ihan eri pituiseksi kuin toinen, harmitti. Ihanan pehmeä ja napakka kangas muutoin. Kankaiden eri pituuksista johtuen jouduin jatkamaan lahjetta, jatkokohtaan laitoin hieman joustavaa pitsiä. Kaava Ottobren, muokattuna tyttösen omilla mitoilla. Tekisin legginsejä vaikka joka päivä, mutta vyötäröresorin saaminen kauniiksi tuottaa tuskaa ja hikipisaroita. Tässäkin kaksi koeveriota framilonilla...ei tyydytä,ei. Peittarilla saisi kauniin kujan? Katselin vinkkejä blogeistakin...ei löytynyt mieluista. Nyt on kankaat tuhottu ja alkaa uuden vuoden 2014 vastaanotto. Blogi pääpaino siirtyy ompelusta Tai Chi kokemuksiin ja Moselyn 5:2 kokemuksiin. Onnea ja iloa vuoteen 2014 kaikille.
Joustopitsi toisessa lahkeessa.

Se vyötärö...onneksi jää piiloon!

Toiveleggarit valmiina lähtöön.

maanantai 30. joulukuuta 2013

Tunika kokoa 128

Kankaiden tuhoamista osa 2. Tämän pätkän ostin myös kankaiden yönä, ihanan pehmeä kangas täältä
ViljaminPuoti nimeltään Hattarakekkerit. Lumina itse valitsi tänään kangaan itselleen seuraavaksi tunikaksi. Kangas tehty samalla t-paidan kaavalla,kuin alla oleva t-paita,levensin ja pidensin kaavaa hiukan. Helmaan laitoin pitsiä Tikatasta (helppoa ja kaunista) ja sain liki kaiken kankaan tuhottua.
Hiukan kiristin ommellessa pitsiä,jää hiukan pussille.


Ihan lemppariksi tullut hihankäännös,niin helppo ja kaunis.
Suosikiksi noussut resorikiinnitys.

T-paita kokoa 128

Kankaiden tuhoamista osa 1. Kaapista löytyi vielä pätkä kankaiden yönä ostamaani aivan ihanaa Vadelmapeltoa Viljaminpuodista, josta tein jo aikaisemmin tunikan. Nyt tein Ottobren hyvällä t-paita raglakaavalla kesäpaidan, sillä kangas ei riittänyt pitkiin hihoihin.

Tästä helmasta tuli ehdoton suosikkini,nopea, helppo ja kaunis!

Pääntieresoreitakin kokeilin taas kaikenlaisia...täsyä tuli suosikkini,helppo ja siisti...kun sitä peitetikkikonetta ei ole...

sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Pellavatunika

Kankaiden yöstä ostin palan pehmeää pellavaa. Mielessä oli tunika itselle. Halusin myös siihen helmaan leveää pitsiä,kuin myös hihoihin ja ehkä kaula-aukkoon. Leveää pellevapitsiä ei saa mistään? Tilasin siis luonnonvalkoista,jonka värjäsin pesukoneessa Dylonilla  mustaksi, hyvä tuli. Mistähän mahtaisi saada oikein leveää pitsiä? Viro?
Kuvat on niin huonoja...ja pitsikin loppui kesken, kaula-aukkoon täytyy hakea lisää kaupasta huomenna. Niin, varsinainen kamera huollossa, sai kolhuja Puertossa eikä automaattitarkennus enää toimi, toivottavasti saan sen pian takaisin...
Nyt pitäisi kai jo pakata koneet kaappiin ja ottaa kutimet esiin...but, huominen kaula-aukon pitsi ja ötökkävetskari,niin voinee taas inspiksen iskettyä tarttua toimeen puhtaalta pöydältä.
Tästä tuli kyllä lempparimalli,takaa sopivasti pidempi (peittää takapuolen) ja edestä lyhyempi (ensi kerralla pidempi). Helppo ja nopea malli,vain kaksi kappaletta yhteen! Malli oma, valmisvaatteesta muokattu.

lauantai 28. joulukuuta 2013

Tunikahelman pussihelma ja miten minä sen tein

Kesämies Kekkonen tunika halusi pussihelman. Kokeilin framilonia,ei. Resoria,ei. Päädyin kääntämään reunan kolminkerroin,jotta tulisi kuminauha/nyörikuja.
1. Nuppareilla kangas kolminkerroin.

2. Saumurilla ulkoreunasta yhteen.
 



3. Kuminauha sisään ja sopiva kiristys.
 
Tadaa! Helma pussilla! Tikkasin saumat vielä suoralla ompeleella kuvanoton jälkeen,hyvä tuli.
Taidan laittaa nyörin,jotta voin pussitusta säätää?
Nyt vielä vaiheessa hihat. Odottelen kuitenkin postissa tulevaa oranssia pitsiä. Kovasti on ehdotettu pitkää resoria- täytyy pohtia, kesämekko tästä kuitenkin tulee,niin lyhyet hihat voisi olla viileämpi vaihtoehto,jos tämä sade ja pimeys tästä koskaan loppuu...







5:2 ja startti lähestyy

Henkinen mentorini Sirpa lähetti minulle kannustavan kuvan, 5:2 päiviksi valittiin ma & to !

Huppari lapsenlapselle

Sataa...sataa...ja sataa,siitä on Helsingin joulu tehty. Eilen Puccinin Turnadot,aivan huikea musiikkielämys,ehkäpä paras ooppera ever! Nyt Ottobre lehtien kimppuun kaivamaan hyvää kaavaa prinsessalle ötökkähuppariin...pinkki on nykyisin NIIN out,harmi,sillä tämä mumi rakastaa vaaleanpunaista. Ötökkäneulos löytyi täältä Majapuu paketit ja palat
Vetskaria ei sitten löytynytkään....

torstai 26. joulukuuta 2013

Tunika,Kesämies Kekkonen

Valmis Kekkonen odottelee kesää ja sadett....eikun aurinkoa!!!

Ja vielä sovituskuva...
Kesää Kohti! Päätin kokeilla itselle (ehkä muitakin ilostuttamaan) jotain hauskaa ja löytyihän tuo, kangas täältä:
Käpynen ihstuttava luomujersey Kesämies Kekkonen. Kaavana uusimman Ottobren tunika,aikalailla levennettynä. Sopivanvärinen pitsivetoketjukin löytyi ja Ommellisen blogista löytyi loistava kaulutunikan ohje. Alku ei alkanut lupaavasti sillä etukappaleen Kekkoset hymyilevät nyt ylösalaisin...ehkäpä oli rarkoitus,että ne hymyilevät minulle kesää kohti iloa ja valoa. Tunikan ompelu sujui muuten ongelmitta ja kangas on ihanan joustava ja pehmeä.
Ongelmakohdaksi minulle muodostuvat selvästi helma ja hihansuut...viime tunikassa oli sama haaste ja toisessa vieläkin hihansuut viimeistelemättä. Mitä laittaa hihansuihin? Mitä tehdä helmalle:
1. Lyhennänkö hieman edestä ja pyöristän takaa?
2. Resoria?
3. Framilonia?
4. Jotain muuta, mitä?
Auttakaahan ja jättäkää ideoita? Lisätkää kommentiinne numero,jota kannatatte ja numero neloseen oma ideanne, viikon-parin päästä katson eniten ääniä saaneen vaihtoehdon ja teen toteutuksen sen mukaan!
Sydämellinen kiitos ideoista: helmaan kokeilin aikalailla kaikenlaista ja päädyin pussihelmaan. Hihat odottelevat vielä mahdollista oranssia pitsiä?


Kekkoset etukappaleessa YlöSalaiSiN...





maanantai 23. joulukuuta 2013

Virkattuja pannunalusia

Ontelokuteesta valmistuivat nämä viimehetken pannunaluset pukinkonttiin...vielä päättelyä,mikähän päättely olisi näihin helpoin?

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Imelletty perunalaatikko on pakko tehdä itse!

On jokajouluinen Must Itse Tehtynä. Tavoitteena on joka joulu äidin ja isoäidin tekemä makea ja samettisen pehmeän kiiltävä laatikko. Pitoa ei lajikkeena löytynyt paikallisesta citymarketista,joten täytyy tyytyä tällä kertaa Rosamundaan. Lajikkeen tulee olla mahdollisimman tärkkelyspitoinen; pidolla se olisi ollut liki 20%...rosamundalla vain vajaa 16%-kokeiluksi menee.
Tuuvingissa on muistettava seuraavat säännöt:
1. Perunalajike.
2. Keitä kuorineen ja kuori kuumina (ei suolaa). Jäähdytä (75 ast) ja lisää jauhot.
3. Immellytä uunissa yli 50, mutta alle 75.Mielellään koko yö (älä siis lisää tässä vaiheessa voita!) Itse valvon lämpötilaa kinkunpaistomittarilla n. 55 astetta.
4. Lisää imeltymisen jälkeen voi,maito ja suola ja paistaminen onkin helppo juttu. Muista kuitenkin täyttää astia vain puolilleen!!!

Huomenna Tuuvingin tekoon! Nyt pari piparia ja glögiä <3
Päivitys Tapaninpäivänä: Pitoa ei löytynyt kaupasta ja käytin siis Rosamundaa...ei imeltynyt lainkaan niin hyvin kuin Pito, mutta hyvin maistui ! Ensi vuonna siis: Pitoa sen olla pitää!

 

Tunika,osa 3.

Ostin tätä ihanaa kangasta itselleni tunikaan,eikä se pituudeltaan riittänyt,kun halusin välttämättä sen hupun. Tunika on nyt roikkunut makuuhuoneen peilinnokassa syyllistäen viikkoja. Tilasin pätkän kangasta lisää ja hiukan pitsiä ja nyt tunikasta tulikin mieluinen...vielä harkinnassa hihansuut...
kaunis pitsi on hankittu täältä Teljän nappi  , tosin juuri tätä pitsiä oli vain pätkä, samaa löytyy kyllä leveämpänä. Etsin pitsiä aika kauan,että löysin kuvioon sopivan teräväreunaisen pitsin.

Jatke ja pitsi,hyvä tuli!


Ompas vaikeeta tää yksin kuvaaminen!



sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kuivaharjoittelu ja henkinen valmistautuminen.

Ystävättäreni kanssa Puertossa söimme leivoksia ja suunnittelimme elämämme uutta suuntaa. Vaikka jäänkin eläkkeelle (mikäli nykyiset eläkepäätökset pitävät paikkansa) viiden ja puolen vuoden kuluttua, toiveissa olisi vuorotteluvapaa 1½ vuoden päästä (mikäli nykyiset esitykset päätetään keväällä). Jokatapauksessa suunnitelmamme missoiksi tuli : The pehmeästi eläkkeelle. Missio starttaa tammikuussa kaksivaiheisena: 1. Tai Chi 2. Moselyn 5:2.
Tai Chi tunnit alkavat 5.1.2014 ja Moselyn 5:2 alkaa 6.1.2014. Mitkä kaksi päivää ovat vielä hakusessa?

Onneksi sain ystäväni mentorikseni matkalla 5:2 matkaan. Pitkäjänteisyyteni ja sitoutuneisuuteni on nyt julkisesti nähtävissä.... Mentori: Because who is perfect- asenteella! Iloa ja kikatusta pimeyteen!

Tunika, osa 2.

Mekko ja sen pituus on pyörinyt mielessä. Pitsi oli hyvä idea,mutta mielestäni tunika tarvitsee siltikin lisää pituutta,joten ideani jalostui tähän (nuppareilla, jämäpalalla ja liian paksulla pitsillä) :
Nyt vain tilattava hiukan lisää kangasta ja ohuempaa pitsiä,hyvä tulee? Vai tuleeko?
Jouluksi ei taida ehtiä....

Bambu tiskirättejä

Syntyihän niitä,kylkiäisiä joulupaketteihin, vihreitä,jotta pysyisi ekologisuus mielessä. Facebookin ompeluelämää palstalla käytiin kovasti keskustelua mistä kankaasta näitä tulisi tehdä. Minä päädyin kokemuksen kautta Myllymuksujen bambutrikooseen , pienistä pätkistä tuli nopeasti komea kasa. Blogissa käynyt kurkkaamassa jo 400 kävijää,täytyy ryhdistäytyä, pitäisikö samalla keskittyä johonkin aihealueeseen? Tammikuussa alkaa jokatapauksessa 5:2 postaus ompelujuttujen lisäksi. Jättäisipä joku jonkun kommentin se olisi iloinen yllätys :)
Olikohan tämä merkki siitä,että tulisi aloittaa joulusiivous?
 

lauantai 14. joulukuuta 2013

5:2 ja syy siihen

Rantauduin Teneriffalle rakkaan ystäväni luo marraskuussa...tutustuimme ja suunnittelimme Moselyn 5:2 diettiin, suunnittelu vaati tankkausta:


Yllä ehkä maailman paras kakkupala, joka hiukan muistuttaa britakakkua,jonja välissä on raparperia...

Suklaa/leivoskaupasta löytyi tämä ihanuus,joka vei kielen ja mielen mennessään...

 
Tammikuussa starttaa tai chi ja 5:2 postaus, ehkä senjälkeen mahdun paremmin myös ompelemiini vaatteisiin...

Pientä ekolahjaa...?

Kävisivätköhän nämä joululahjoiksi? Ekologisia tiskirättejä,joissa toinen puoli bambutrikoota...


 
 
Ehkä sujautan näitä paketteihin mukaan ja maailma pelastuu.

Tunika, osa 1.

Vihdoin löytyi kangas,josta voisi ommella jotain ihan itselle. Tilasin Majapuulta maailman ihaninta joustofroteeta jääkukka. Kaavaksi tilasin Linnelin make-it-work peruskaavan , joka oli loistavasti moneksi muuneltavissa hyvin ohjein.  Tuumailtuani päädyin tuohon 2 x hihanpituudeksi kankaan suhteen ja tilasin 130cm. Aikani kaavoja kankaalle asetellessani totesin,että ihan niin pitkää je leveää tunikaa en tule itselleni hupullisena saamaan, joten leikkasin kankaan takaa pidemmäksi ja jätin etuosan lyhyemmäksi.
Eikun saumuri laulamaan ja tulos näyttää tältä:

Huppu ja tunikamalli miellyttää,MUTTA tunika on edestä auttamatta liian lyhyt...päätin jättää asian hautumaan miten saisin tunikaa "jatkettua". Pyysin myös neuvoja facebookin ompeluelämää ryhmästä,josta sainkin vinkin pitsin käyttöön,joka erinomaisesti kankaan kuosiin sopisikin. Entä hihojen huolittelu? Hmmm...
Toisaalta...pituus voisi näyttää passelilta,jos reidet olisivat hiukan kaposemmat. Toinen vaihtoehto siis 5:2,joka ollut suunnitelmissa...alkuvuodesta.